AF REHAB - REHABILITAČNÉ A VZDELÁVACIE CENTRUM BRATISLAVA

recepcia@afrehab.sk | +421 948 446 652  

Moxovanie

Moxovanie alebo požehovanie je v podstate jedna z metód, ktorá má za úlohu organizmus prehriať. Prehrievajú sa akupunktúrne body, dráhy, ale aj celé oblasti tela. Najmä sa využíva pri nedostatku Jangu, pretože Jang symbolizuje, pokiaľ ide o termoreguláciu, práve teplo.

Z hľadiska západnej medicíny má tento spôsob prehrievania nasledujúce účinky: zlepšuje imunitu, podporuje regeneráciu organizmu, normalizuje vegetatívne funkcie, pomáha navodiť stav relaxácie, podporuje trávenie. Dym, ktorý horením paliny, ktorým sa najčastejšie moxuje, vzniká, má podľa niektorých názorov baktericídne účinky.

Najčastejšie sa teda moxovanie používa pri ochoreniach spôsobených chladom, či už vnútorným alebo vonkajším, chronické ochorenia dýchacích ciest (zápaly, astma), poruchy tráviaceho traktu (hnačka, zápcha, žalúdočné vredy), menštruačné problémy a choroby močopohlavného ústrojenstva, reumatické a degenera , predovšetkým v bedrovej oblasti. Ďalej sa odporúča pri depresiách a stavoch vyčerpanosti a únavy.

 


Naši partneri

Spiral Stabilization
AŠK Slávia Trnava
P+P Partner

AF REHAB, s.r.o., Račianska 66, Bratislava
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel.: +421 948 446 652

© 2020 AF REHAB, s.r.o. | Rehabilitačné centrum Bratislava | Ochrana osobných údajov | Pravidlá súťaží